הדרכה מעשית של שימור מזון תורמת לגיוון רחב יותר פלורת המעי שלנו, בעיקר המעי הגס שהינו מאיין "מפקדה" של מערכת החיסון בהקשר הזה, ולכן חשוב מאוד שבריאותו תהיה שלמה גם למען טיפול קונקרטי במחלה אוטואימונית ספציפית, אך גם מניעה של מחלות שאינן מוגדרות מחלות של מערכת העיכול כגון מחלות בלוטת התריס - השימוטו תאירואידיטיס ומחלת גרייבס.

התססת חומצה לקטית:

חומצה לקטית היא בעצם סוכר של פרי, ירק או דגן שהותסס ע"י חיידק ידידותי חיוני וחשוב (למעשה זוהי קבוצת חיידקים) המכונה אסידופולוס או בשמו המלא Lactobacillus acidophilus .

אלו הם חיידיקים מהותיים היותר בחשיבותם לשמירה על מערכת עיכול ומערכת חיסון תקינות. הם חיים בתוכנו, אך אורך חיים מערבי גורם, עקב העניות בכמות הסיבים התזונתיים לצד עודף במזון מעובד ומתועש לחוסר כמות מספקת של קהילה זו וקהילות פרוביוטיות נוספות. בעיה זו הינה בעיה מהותית ופעמים רבות גם הפתרון למתמודדות עם מערכת חיסון לא מאוזנת כגון תת פעילות של בלוטת התריס על רקע השימוטו תאירואידיטיס או מחלת גרייבס.

כיצד נעשיר את תזונתינו בפרוביוטיקה טבעית ?

כבישה והתססת ירקות ופירות: מצטיידים בירקות או פירות אורגניים (רצוי) ללא ריסוס, חותכים לפי הטעם ומכניסים לצנצנת עם כפית מלח דלה או גדושה לפי הטעם ולפי סטטוס בריאותי אישי. ממלאים במים, וזהו.מעמידים את הצנצנת למשך 7 ימים כאשר פעם פותחים להכנסת חמצן. לאחר הפתיחה הסופית יש לשמור במקרר, את מי החמוצים אין להשליך וניתן להשתמש בהם להתססה הבאה אשר בזכותם תיקח 3-5 ימים (תלוי במזג האויר) במקום 7 ימים (מים אלו נקראים - מקדמי התססה).

התססת דגנים: התססת דגנים הייוותה מאז המהפכה החקלאית בה אנו חיים גם כיום (ובניגוד למקובל לחשוב זו התרחשה לאורך מאות ואף אלפי שנים ולא בין-לילה) אחת מאבני היסוד של ההישרדות האנושית. מקררים לא היו אז בנמצא, ובני אדם בייתו זרעים אשר אינם ניתנים לעיכול בצורתם הגולמית והיבשה - זרע כגון זרעי החיטה, התירס, הטף, האורז ועוד סוגים רבים של זרעים, נאספים כאשר הם יבשים, פשוט מכיוון שאז קל יותר להפריד אותם מן הצמח עליו גדלו (בשלבים מוקדמים יותר הזרעים עדיין דבוקים למקומם). זרעים אלו הינם בעלי תכונות אנטי-נוטריינטיות (נוגדות-הזנה) אשר תפקידן להגן על הזרעים על מנת שיוכלו לשרוד עד העונה הבאה ולהתרבות. גם בישול ארוך, לא מפרק את התכונות הללו של הזרעים וצריכה לא נכונה שלהם עשויה לגרום לפגיעה בפלורת המעי בריריות ובספיגה של נוטריינטים נוספים משאר המזון עד לכדי מצב של אנמיה

התססת דגנים הינה הליך פשוט ביותר בו נותנים לדגנים לתסוס. תסיסה זו מפרקת את הדגן המלא כך שיהיה ניתן לצרוך אותו ולהנות מיתרונותיו הבריאותיים, להלן:

מניחים קמח מדגן אורגני מלא כלשהו - איזה שרוצים: מערבבים היטב עם חצי כפית - כפית מלח ומים עד למרקם חלק ורצוי. העיסה נשארת מחוץ למקרר 24-48 שעות, מערבבים פעם-פעמיים ביום,  עד לקבלת ריח חמצמץ ומרקם חלק לגמרי עם בועות. בשלב הזה הדגנים תססו וניתן להשתמש בהם להכנת פנקייקים או דייסה חמצמצה (מומלץ להוסיף מעט דבש לדייסה). עם הזמן אנו נמצא לעצמנו את סוג הדגן המועדף עלינו מבחינת הטעם - העיקר שיהיה אורגני, מלא ומותסס, זכרו תמיד לאכול רק עד 70% שובע.

התססת קטניות:

 

עיצוב אתר בעזרת חברת וויקסר

  • יונתן רונן מרפאה לבלוטת התריס - פייס

כל הזכויות שמורות ליונתן רונן - מרפאה לבלוטת התריס