Ha1c.jpeg

סכרת הוגדרה מאז תחלית שנת 2000 כמגיפה עולמית.

מדוע מחלה שהייתה נדירה בעבר פוגעת בנו כל כך ? 

https://www.youtube.com/watch?v=4sfJqlNKcRQ&t=50s

קייימים הרבה סוגי סוכר בטבע, אך בטבע מעולם לא צרכנו סוכר בצורה כ"כ זמינה.

כאשר מחלה שנצפתה מעט מאוד בעבר מוגדרת כ"מגיפה", ברור שחלק ההתנהגותי בכל הקשור להתהוות המחלה - משמעותי. כלומר, בניגוד למחלות שבסיסן גנטי כמעט לחלוטין - כאן יש הרבה עבודה עצמית הן כטיפול והן כמניעה.

עבודת שורשים:

אנו חיים בקיבוץ גלויות. אנו חיים במציאות שבה מגוון תרבויות התאחדו לכדי תרבות אחת אך הצרכים של כל פרט - שונים. למשל: מי מאיתנו שדורותיו הקודמים עלו ארצה ממדינה מזרחית חמה או מי מאיתנו שדורותיו הקודמים עלו ממדינה צפונית וקרה דווקא  - כל אחד/ת כזה/ו יהיו בעלי צרכים שונים באקלים ובתזונה.

אנו רואים הבדלים מהותיים בתגובת הסוכר אצל כל אחד ואחת מאיתנו אך דבר אחד ניתן לומר בוודאות: התזונה המערבית מתירנית הרבה יותר מידי בכל הקשור לסוכר.

האם סוכר מתוק ? 

לא בהכרח - גם דגנים מעובדים הינם סוכר - למשל קמח לבן / אורז לבן וכדומה.

מהם ממתיקים מלאכותיים / טבעיים ?

ממתיקים הינם פחמימות שאינן נספגות בזרם הדם - ומנת 1972 הותרו לשימוש גם בחולי סכרת בטענה שאי-הספיגה שלהם מונע את עליית הסוכר בדם ולכן הם בטוחים לשימוש. אמנם עלייה וקוץ בה - הם גורמים לדיסביוזיס ובכך מעלים את הצורך הלא-תקין שלנו למתוק, קפאין ופחמימות פשוטות ולכן השימוש בהם, לאורך זמן, יחמיר את הסכרת

גנטיקה ואפיגנטיקה:

גנטיקה, כאמור, עדיין אין ביכלותנו לשנות. עם זאת ביכולתנו לשאוף לספק לגופינו את הסביבה המיטבית לשגשוג, באופן שיצמצם את הסיכוי לגנים "רעים" לבוא לידי ביטוי, כלומר מחלה. ה"סביבה" הזו נקראת אפיגנטיקה.

איך עושים זאת ? קודם כל, מאבחנים את מקור הבעיה. מצליבים מידע הכולל בדיקות דם המראות האם הבעיה הקיימת כרגע בבלוטת התריס מקורה בבלוטת התריס עצמה או שמא במערכת החיסון (השימוטו תאירואידיטיס), זאת יחד עם סיפור אישי.

הסיבה להיווצרות המחלה שונה מאישה לאישה​. בטיפול, חשוב להתמקד בשורש הבעיה במקביל לסימפטומים, במטרה לטפל הן קונקרטית והן בשאיפה לצמצם הישנות ותחלואה עתידית.