top of page
בלוטת התריס (1)_edited.jpg

שיטת הטיפול במרפאה ממוקדת ומכוונת למטופלות המתמודדות עם בעיות מגוונות בבלוטת התריס שלהן באופן המשיק למערכת הגניקולוגית. תחום זה נקרא אנדו-גניקולוגיה.

אנדו-גניקולוגיה:

אנדו גניקולוגיה הינו תחום הן ברפואה קונבנציונלית והן ברפואה מסורתית המשלב בין שני עולמות הורמונלים משיקים.

במטרה להשיג טיזון הורמונלי שלם שגם מורגש ביומיום ולא רק על סמך בדיקות תקינות.

 

לשם כך יש להבין הורמונים המוגדרים אנדוקריניים כגון הורמוני בלוטת התריס והורמוני בלוטות האדרנל אבל גם הורמונים גניקולוגיים, והן את האספקט החיסוני, בו הגוף מייצר נוגדנים כנגד בלוטות מסויימיות (כמו בלוטת התריס במחלת השימוטו ו/או מחלת גרייבס)

מתן תזונה התואמת את המחזוריות (סייקל) של כל אישה באופן פרטני ואם אין מחזוריות קבועה בשנות הפריון - להבין מה שורש הבעיה ולהתמקד בה. להלן מס' מצבים שכיחים המהווים גורם:

 

* תת פעילות גלויה או סמויה של בלוטת התריס ובפרט הורמון הטירוקסין וכתוצאה מכך מחסור בפרולקטין, 

* שחלות פוליצסטיות ותנגודת אינסולין

*סכרת גוליה / סמיה

*מחסור באסטרוגן בשנות הפריון

*וכמובן שישנן סיבות נוספות ומגוונות..

האבחון במרפאתנו מתבצע ע"פ בדיקות דם הכוללות פרופיל הורמונלי + אימונולוגי (חיסוני) של בלוטת התריס, , פרופיל שומנים וממוצע רמות הסוכר, אנמיה ועוד. עם זאת, נשים רבות מגיעות מאוזנות "כביכול" מבחינת בדיקות הדם והפרופיל שלהם אך עדיין עולות מהן תלונות המעידות כי משהו אינו קשורה כגון עייפות ותשישות, הכתמות במהלך החודש, כאבי ראש ומיגרנות, אי-פריון ושיבושים במחזור החודשי, קור, לחץ דם נמוך / היפוגליקמיה (צניחה של רמות הסוכר), נפיחות בטנית ועצירויות ועוד..

תלונות אלו לא בהכרח ישתקפו בבדיקות הדם הקיימות כיום ויש לאבחן אותן בתשאול מדוקדק וקפדני. לאחר תשאול שכזה ניתן ברוב המקרים להתאים טיפול אינדיוודואלי תזונתי, עם/בלי תוספת צמחים שונים ותכנית של טיפולי דיקור למשך תקופה קצובה התואמת לאופי התלונה ולפרוגנוזה. 

אנו שואפים להביא למקסימום האפשרי את איכות החיים של כל אחת ואחת מכן.

ספרות מומלצת לקריאה נוספת בנידון, לא רק למבקשות הריון אלא לכל אישה המעוניינת להכיר את גופה טוב יותר: https://www.haolam.co.il/item/3571306

bottom of page